Ekonomia

Ekonomia

Oblicz opłacalność własnej produkcji

zakup piwa z innego browaru = ok. 2 EUR / litr (sam wiesz ile płacisz)

We własnym browarze wyprodukujesz piwo za ok. 0,50 EUR / litr  (nie licząc pracy własnej). Zyskujesz około 1,50 EUR / litr piwa.

Zwrot zainwestowanych środków w browar FLECKS szcuje się na około 3-4 lat, przy dobrze zaplanowanej produkcji.

Pobierz Tabelę EXEL dla BROWARU GASTRONOMICZNEGO

Pobierz Tabelę EXEL dla BROWARU PRODUKCYJNEGO

W browarze gastronomicznym z pubem

Prawdziwe piwo tworzone na miejscu jest doceniane przez klientów, są gotowi zapłacić dużo więcej niż za piwo koncernowe. Własne piwo ma pełnię smaku i aromatu, przyciąga klientów, którzy wiedzą że sam je uwarzyłeś.

Piwo regionalne własnej produkcji jest towarem eksluzywnym, za które klient jest gotowy zapłacić dużo wyższą cenę .Jest smaczniejsze i zdrowsze od piwa koncernowego.

 

Browary restauracyjne to coś rzadkiego, eksluzywnego, .Przyciągają wielu klientów,generują większy obrót, i zysk (+30% do 50%)

Szczególnie udanymi są inwestycje połączone z gastronomią ,ponieważ przyciągają klientów nie tyko solidnymi piwami ,ale także potrawami do nich pasującymi  (np.regionalnymi) oraz miłą atmosferą i obsługą.

Warzelnie FLECKS BRAUHAUS charakteryzują się:

Możliwością montażu nawet 4 kadzi

Przejrzysta łatwa w obsłudze technologia w szlachetnej oprawie

personalizacja oprogramowania

Własny zbiornik gorącej wody ( odzysk ciepła z brzeczki i możliwość szybkiego podgrzewania w kadzi zaciernej ) oszczędność energii.

  • Tani wariant początkowy
  • Program dla początkujących
  • Prosta obsługa
  • Profesjonalne sterowanie PLC / SIEMENS
  • Własne oprogramowanie z gotowymi recepturami.
  • Oszczędność kosztów i zwiększenie wydajności

Warzelnia – na start

  • BH 300 (3 HL)
  • BH 500 (5 HL)

Profesjonalna średnia wielkość

  • BH 1000 (10 HL)
  • BH 1500 (15 HL)

Profesjonalny browar produkcyjny

  • BH 2000 (20 HL)
  • BH 4000 (40 HL)