Ekonomia
Ekonomia
Oblicz opłacalność własnej produkcji
zakup piwa z innego browaru = ok. 2 EUR / litr (sam wiesz ile płacisz)
We własnym browarze wyprodukujesz piwo za ok. 0,50 EUR / litr (nie licząc pracy własnej). Zyskujesz około 1,50 EUR / litr piwa.
Zwrot zainwestowanych środków w browar FLECKS szcuje się na około 3-4 lat, przy dobrze zaplanowanej produkcji.
W browarze gastronomicznym z pubem
Prawdziwe piwo tworzone na miejscu jest doceniane przez klientów, są gotowi zapłacić dużo więcej niż za piwo koncernowe. Własne piwo ma pełnię smaku i aromatu, przyciąga klientów, którzy wiedzą że sam je uwarzyłeś.
Piwo regionalne własnej produkcji jest towarem eksluzywnym, za które klient jest gotowy zapłacić dużo wyższą cenę .Jest smaczniejsze i zdrowsze od piwa koncernowego.
Browary restauracyjne to coś rzadkiego, eksluzywnego, .Przyciągają wielu klientów,generują większy obrót, i zysk (+30% do 50%)
Szczególnie udanymi są inwestycje połączone z gastronomią ,ponieważ przyciągają klientów nie tyko solidnymi piwami ,ale także potrawami do nich pasującymi (np.regionalnymi) oraz miłą atmosferą i obsługą.
Warzelnie FLECKS BRAUHAUS charakteryzują się:
Możliwością montażu nawet 4 kadzi
Przejrzysta łatwa w obsłudze technologia w szlachetnej oprawie
personalizacja oprogramowania
Własny zbiornik gorącej wody ( odzysk ciepła z brzeczki i możliwość szybkiego podgrzewania w kadzi zaciernej ) oszczędność energii.
- Tani wariant początkowy
- Program dla początkujących
- Prosta obsługa
- Profesjonalne sterowanie PLC / SIEMENS
- Własne oprogramowanie z gotowymi recepturami.
- Oszczędność kosztów i zwiększenie wydajności
Warzelnia – na start
- BH 300 (3 HL)
- BH 500 (5 HL)
Profesjonalna średnia wielkość
- BH 1000 (10 HL)
- BH 1500 (15 HL)
Profesjonalny browar produkcyjny
- BH 2000 (20 HL)
- BH 4000 (40 HL)